понеділок, 15 березня 2021 р.

Якісні послуги освіти в сучасному освітньому середовищі

 Опорна школа Олександрівська ЗШ І-ІІІ ступенів №1
КЗ «Олександрівське НВО №1» 

Позитивна динаміка якості надання освітніх послуг відстежується через результативність навчальних досягнень здобувачів освіти КЗ «Олександрівське НВО №1».

За результатами складання ДПА і ЗНО КЗ «Олександрівське НВО №1» підготував із 2017 по 2020 – 13 медалістів, із них 9 золотих та 4 срібних.

За рахунок системної роботи по підготовці випускників до зовнішнього незалежного оцінювання КЗ «Олександрівське НВО №1» має належний рівень у рейтингу шкіл Кіровоградської області.

За період з 2017 до 2020 року заклад перемістився з 29 на 13 місце. Чисельність  працівників – 80 (50 педагогічних, 30  технічних)

ОСВІТНЯ МЕРЕЖА ЗАКЛАДУ 416 учнів.

 ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

Олександрівська ЗШ І-ІІІ ступенів №1 КЗ «Олександрівське НВО №1» Олександрівської районної ради (опорний заклад освіти) та його філії діє на підставі Статуту, затвердженого рішеннями засновника, інших нормативно-правових актів, регулюючих питання надання послуг у галузі освіти.

Опорний заклад освіти та його філії надають послуги за такими рівнями:

початкова освіта – перший рівень повної загальної середньої освіти, що передбачає оволодіння особою сукупністю компетентностей, які визначені державним стандартом початкової освіти;

базова середня освіта – другий рівень повної загальної середньої освіти, що передбачає оволодіння особою сукупністю компетентностей, які визначені державним стандартом базової середньої освіти;

профільна середня освіта – третій рівень повної загальної середньої освіти, що передбачає оволодіння особою сукупністю компетентностей, які визначені державним стандартом профільної середньої освіти.

Згідно зі Статутом заклад загальної середньої освіти (ЗЗСО) має таку структуру має філії: Олександрівську, Староосотську, Новоосотську та Триліську. Станом на 05.09.2020 року в опорній школі навчається 416 здобувачів освіти, у структурних підрозділах 538.

Для учнів опорної школи та філій організовано індивідуальну та інклюзивну форми навчання.

Запроваджені: факультативи «Каліграфія», «Цікава математика», «Сходинки орфографії», курс за вибором «Художнє слово», військово – патріотичний гурток.

Педагогічний та учнівський колектив Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 відкритий до створення інноваційного освітнього простору, який формує успішну особистість. 

·                   Для підвезення учнів та педагогічних працівників

навчально-виховного об’єднання задіяно 5 шкільних автобусів на п’яти маршрутах. Два із цих транспортних засобів було придбано в 2018 та 2019 роках. Це дало можливість не тільки стовідсотково підвозити учнів та педагогічних працівників із філій, а й поліпшило доступ здобувачів освіти із сільської місцевості до якісної освіти. В даний час є можливість підвозу учасників освітнього процесу з віддалених мікрорайонів селища Олександрівки.


Створення навчально-виховного об’єднання дало можливість зосередити в опорній школі викладання всіх предметів найбільш досвідченими педагогами. Це стало запорукою не лише поліпшення якості освітянських послуг, а й сприяло появі нових можливостей для удосконалення професійної підготовки вчителів. Зросла творча активність всіх педагогів навчально-виховного об’єднання. 

Як результат, вчитель хімії Майданник Оксана Петрівна в 2020 році стала переможцем регіонального фахового конкурсу етапу та посіла ІІ місце на обласному фаховому конкурсі «Учитель року» в номінації «Вчитель хімії».

 У закладі введено посади асистентів вчителів для забезпечення організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, яких у школі 13 осіб. Облаштована та діє ресурсна кімната та кабінет лікувальної фізкультури для дітей з ООП, які обладнані згідно сучасних вимог і містять, поряд з інформаційним забезпеченням, значний дидактичний, наочний матеріал, необхідний для ефективного навчання та соціалізації дітей названої категорії, зокрема: ресурсна кімната поділяється на 3 зони: навчальну, ігрову та соціально-побутову.

·                   Навчальна зона: мультимедійне обладнання дошка СМАРТ, інтерактивний сенсорний модуль-інтерактивна підлога, магнітно-маркерна дошка, комп’ютерне обладнання (планшети 4, ноутбуки 2, ламінатор, багатофункціональний пристрій (принтер/сканер-копір), наочні матеріали для розвитку мови та пізнавальних процесів,логопедичне обладнання (логопедичне дзеркало та ехо- мікрофон).

·                   Ігрова зона: килимок для занять та гри, конструктори розвиваючі (дерев’яні та пластмасові конструктори з великими деталями, що складаються за принципом «паз в паз», з можливістю складання плоских та об’ємних моделей для орієнтування в просторі), набір пірамідок універсальний, пісочниця для сухого та кінетичного піску, дерев’яні панно за методикою М. Монтессорі.

·      Соціально-Побутова: кухонні меблі, посуд, мікрохвильова піч, чайник, холодильне обладнання, індукційна плита та столові прибори для орієнтування в просторі.

  

Значна та системна робота в КЗ «Олександрівське НВО №1» здійснюється за напрямком військово-патріотичного виховання. Як результат, рій «Сокіл» навчально-виховного об’єднання у 2019 посів ІІ місце в обласному етапі всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

·        Завдяки поліпшення матеріально-технічної бази кабінетів інформатики здобувачі освіти показали значно вищий рівень знань та вмінь щодо оволодіння інформаційними технологіями. Так, учень закладу Голуб Денис в 2019 році став переможцем Всеукраїнського конкурсу ІТ.  Здійснено ряд заходів щодо утеплення та естетичного оформлення як зовнішнього вигляду приміщення, так і внутрішнього оснащення закладу. За кошти державного, обласного та районних бюджетів було придбано 11 мультимедійних  комплекси, 6 проекторів, 25 комп’ютерів, 30 ноутбуків, 16 планшетів. Функціонує 2 комп’ютерних класи, інтерактивний тир, хімічний кабінет та лабораторія при ньому, кабінет біології, кабінет математики. 



Немає коментарів:

Дописати коментар